Българи създадоха игра, която комбинира виртуално и реално

Снимка: Sealed Book Project

Георги и Натали, младо семейство от Пловдив, което от години е отдадено на каузата „Escape Тhe Room Game”, представи своята нова игра EXITUS – първата в света многоезична книга-игра, хибрид между трилър роман, мобилна апликация и настолна игра, която е истинско 3D преживяване за сетивата и ума.

EXITUS е създадена като самостоятелна игра, но също така е и епичният финал на първата в света интерактивна многоезична трилогия. Предшествана е от две много успешни апликации PRAELUDIUM и CODEX vol. 2 за Android и iOS мобилни устройства, прочетени и изиграни от вече над 19 000 играчи по целия свят, които популяризират историята и културата на България, докато предизвикват читателите да решават загадки.

За разлика от своите предшественици обаче, EXITUS не е само мобилна апликация, а обединява два свята – виртуалния и реалния в едно хармонично и допълващо се цяло, което се превръща в предизвикателна игра, съставена от три основни части:

  • Физическа и пълноцветна книга с 40+ загадки, пъзели, шифри, кодове, гатанки и разнообразни логически задачи.
  • Интерактивна мобилна апликация, изцяло преведена на 6 езика: английски, немски, френски, испански, руски и български.
  • Специален комплект от 9+ физически предмети под формата на тайни артефакти.

Загадките в ЕXITUS са проектирани по начин, който позволява да се решават от един или повече души.

„Ние наистина мечтаем смело, но реалността е такава, че за създаване на толкова мащабен и многопластов проект финансовите разходи са внушителни и ние се нуждаем от подкрепа в тази насока”, споделят създателите на проекта.