Бъдете внимателни! Опасни хапчета за отслабване свободно се продават в интернет

Хапчета за отслабване, които съдържат опасни съставки, продължават да се продават свободно в интернет, съобщава Нова телевизия, цитирана от Днес.бг.

Хранителните добавки официално бяха забранени от Агенцията по храните, тъй като съдържат високорисковото вещество сибутрамин.

Резултатите в залата идват след много пот и тренировки, хапчетата, съдържащи сибутрамин, обещават ударно отслабване в кратки срокове.

Веществото официално е забранено от ЕК заради сърдечно-съдовите усложнения, които причинява. Регистрирани са и редица смъртни случаи след употребата му. Заради това Агенцията по храните забрани продажбата на няколко хранителни добавки, които съдържат опасната съставка.

В търсене на ударни резултати на кантара, за една млада жена целта оправдава средствата. През годините е пробвала всякакви варианти, за да се отърве от нежеланите килограми. Докато не попада на тези хапчета, които й обещават мигновен ефект. Предпочита да остане анонимна, затова ще я наричаме Цвети.

„Един от треньорите в залата, в която тренирах ми каза, че има чудодейно лекарство, с което много бързо мога да се справя с проблема с килограмите и със задържането на водата. Без да го проуча абсолютно му се доверих и поръчах“, споделя младата жена.

Ефектът започва да идва още с първите хапчета: „В интерес на истината ми отслабна апетитът и изобщо не ми се ядеше. Приемах много течности“.

Освен желаните резултати на кантара обаче бързо идват и нежеланите ефекти.

„Пих го повече от месец… имах световъртеж, гадене, сърцебиене. Реших, че има нещо нередно, защото не се чувствах добре физически“, споделя Цвети.

Едва тогава тя проверява какво всъщност има във вълшебните хапчета. С изненада разбира, че е попаднала на веществото сибутрамин.