Бабата на Кристин, убита в Сотиря: Ще го късам парче по парче

Тя е възмутена на промяната в присъдата на Мартин Трифонов.

Призовавам убиецът да излезе още сега – ще го късам парче по парче. Плюя на законите на държавата“. Това каза пред bTV Милка Георгиева – баба на убитата 6-годишна Кристин от Сотиря.

Убиецът от Сотиря може един ден да излезе на свобода.
Момиченцето бе убито преди три години. За тежкото престъплението е осъден 24-годишният Мартин Трифонов. Той излежава доживотната си присъда в Бургаския затвор.

При пълни самопризнания съдът беше длъжен да намали с 1/3 присъдата му. След трагедията с момичето обаче последваха протести и беше направена поправка в Наказателния кодекс. Трифонов получи доживотен затвор без право на замяна. ВКС обаче промени присъдата на доживотен затвор.

Бабата на убитото дете не може да приеме последната присъда за справедлива.

Те просто му дадоха една доживотна, след която може да излезе след 20 г. Това са страховете, с които живея цели 3 г. Не съм само аз. Не съм го направила тоя закон с моите близки, познати и приятели, които тръгнахме от град Сливен за промяната. Това са много семейства, които са пострадали, които нямат адекватни присъди с техните убийци например. Те винаги са с деменция, винаги не помнят“, каза Милка Георгиева.

Обясни, че за убиеца на нейната внучка държавата се грижи по-добре, отколкото за близките на детето: „Той изглежда добре, защото работят психолози с него, защото той е героят на България, убил невръстно дете, а при нас никой не е дошъл дори да ни попита как сме“, каза още тя.

Прочети още на: https://www.dnes.bg