Аварийни екипи отстраняват щетите от вятър, достигащ 125 км/ч в Сливен

Аварийни екипи отстраняват щетите от вятър, достигащ 125 км/ч в Сливен, съобщиха от пресцентъра на общината.

Най–много поражения са нанесени в града върху зелената система, зеленчукови и цветни градини. Паднали са дървета върху автомобили, суховършия и клони – върху уличните и тротоарните платна. Екипите на чистотата и контрола извозват листната маса, информира Снежана Кънева, началник на отдел „Сигурност и управление при кризи“. Почистват се от листа решетките на дъждоприемни шахти.

Още при ранния обход из целия град, извършен от екип на Общината, са установени паднали ограждения и материали на строителни обекти.

В сложна, заради вятъра обстановка ,снощи възникнаха пожари, които бяха овладени и ликвидирани от пожарните екипи, допълни инж. Кънева. Заради пожар в къща и суха гора принудително е спряно електрозахранването в село Глушник, като вече е възстановено. Частични изключвания на тока са се наложили още в селата Гергевец и Камен.

Към 2-3 часа на 27 юли е паднала градушка с големината на яйце в балканското село Раково. Нанесени са поражения върху оранжерии. В предиобедните часове е имало валеж с градушка в село Стара река.

Няма сигнали за пострадали хора.