Атанасова обвини служебните кабинети в сътворяване на безпрецедентен хаос

Снимка: БГНЕС

„Вашите два служебни кабинета сътвориха безпрецедентен хаос във всяка област на обществения живот. И вместо да участват в разрешаването на политическата криза, я ескалираха и удължиха. Тези кабинети се провалиха в най-важната задача, която им поставихте – съхраняване живота и здравето на българите в COVID кризата”. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова от парламентарната трибуна преди гласуването на проектокабинета „Петков”.

Атанасова обвини президента, че „не разбира ролята на държавния глава в политическия живот на страна, нито ролята на служебното правителство в рамките на политическата криза”.

„Г-н Радев, вие назначихте служебните си правителство, на които поставихте три задачи – да се справят с COVID – кризата, да организират избори, да подготвят Плана за възстановяване”, припомни Атанасова. Според ГЕРБ обаче вместо да участват в решаването на политическата криза, служебните правителства са я „ескалирали и удължили”.

„Цената са хилядите загубени човешки животи. Счупени рекорди по загинали, заразени и активни случаи. Статистиката е ужасяваща, а вие си връчвахте златни медали за справяне с пандемията”, продължи обвиненията си Атанасова. Тя отправи критики към темповете на ваксинация, както и към начина на въвеждането на „зеления сертификат“, който според Атанасова е бил „от днес за утре“.

„Пълен провал с овладяването на пандемията в училищата. Провал с въвеждането на щадящи тестове. Въвеждането стана бавно, но пък за сметка на това то вече се коментира като корупционна схема от заместник-министър във вашето правителство“, продължи Атанасова, цитирана от NOVA.

Относно изборите Атанасова припомни, че на тях избирателната активност е била рекордно ниска. „Бяха похарчени над 300 милиона лева за венецуелски машини, за да бъде спазен изработения за 1 нощ изборен закон”, каза още депутатката от ГЕРБ.