Атанас Зафиров: Целта на БСП е да демонтира модела „ГЕРБ”

„По време на изборите бе нагнетено изкуствено напрежение от управляващите по отношение на коронавируса и те постигнаха  своята цел – немалка част от нашите съграждани не излязоха да гласуват поради създадения страх. Бих попитал здравния министър какво се е променило в момента в епидемиологичната обстановка в страната, че сега разхлабва мерките, което адмирирам. Всекидневно следя много внимателно броя на заразените и починали от ковид българи и се вижда, че към днешна дата броят им не е намалял. За сметка на това в дните преди изборите мерките бяха затегнати възможно най-много.” Това заяви зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров по Евроком.

„БСП в момента показва най-адекватна реакция. Казахме – ние сме готови да подкрепяме и не искаме нищо насреща. Само за да изпълним ангажимента ни пред българските граждани – демонтаж на модела “ГЕРБ”. Нужни са и спешни мерки за овладяване на ковид ситуацията и подпомагане на бизнеса.”, каза Зафиров.

Атанас Зафиров посочи, че ако се  преизчисли резултата на ГЕРБ от всички имащи право на глас ще се види, че Борисов и партията му имат подкрепата на по-малко от 10% от българите, въпреки масовото купуване на гласове, корпоративния натиск, силовия рекет върху фирми и институции и абсолютния им медиен комфорт. „Този път българският народ показа воля за промяна”, бе категоричен зам.-председателят на БСП.

Социалистът подчерта, че в същото време Борисов продължава да живее в някакъв сън и отказва да признае реалността. „Той продължава да ни  занимава със собственото си его и се държи като едно сърдито дете. Неслучайно този бутафорен отказ да се закълне като народен представител е една подигравка не само с избирателя, но и със закона. Това е незаконно – нарушава и решение на Конституционния съд”, разкри Атанас Зафиров. Той коментира още, че цялостното отношение на Бойко Борисов е обида към парламентаризма и демокрацията, като не е изненада, че той няма да отиде в парламента, защото Борисов го принизява от години.

„Дълбоко съм убеден, че  Борисов повече няма да бъде премиер. Нещо повече – Бойко Борисов ще бъде разследван за годините на неговото управление и съм сигурен, че ще се стигне и до осъдителни присъди на хора от неговото най-близко обкръжение”, завърши Зафиров.