Атанас Зафиров: Промяната е в ръцете на хората! Излезте, гласувайте масово!

Изборите трябва да изправят една срещу друга, в справедлива надпревара, политическите програми на партиите. Трябва да са състезание на личности с потенциал, които да изпълняват тези програми.

У нас обаче изборите, вече десетилетие, като че ли се превръщат в нещо друго – изправят едни срещу други хората и политиците. Наскоро чух коментара, че хората просто избират между по-малкото зло. Други пък въобще се отказват да избират.

На 4 април се очаква избирателна активност малко над 50%. Значи почти половината българи няма да бъдат представени в следващия парламент и в политиката изобщо. Въпреки че на тези избори има нови, уж анти-системни играчи, българската политика пак няма да успее да пребори обичайната избирателна активност.

От това губим като общество, губим като граждани, губи качеството на управлението.

Знам удобната теза на „големите“ партии на статуквото, че колкото по-малко хора гласуват, толкова по-сигурна е тяхната територия.

На тези избори обаче БСП ви призовава в обратното – излезте, гласувайте масово, не се страхувайте от „пандемичните“ данни! Като граждани, ние държим в ръцете си най-силния инструмент на промяната – и това са изборите.

Промяната е в ръцете на хората! – в това вярваме в БСП.

Ние можем да донесем голямата политическа промяна, защото сами тръгнахме по пътя на вътрешната промяна. БСП показа, че може да избере лидера си свободно на вътрешни избори. БСП започна да променя себе си и този процес много скоро ще стане видим не само в центъра, но и в цялата страна, в Сливен, в Котел, в Нова Загора и Твърдица.