Асен Гагаузов подаде оставка от ИБ на БСП. Ще последва ли такава и като областен на БСП-Сливен?

Асен Гагаузов е депозирал оставка от Изпълнителното бюро (ИБ) на Националния съвет (НС) на БСП. Официалният предлог е несъгласие с решението на НС за налагането на кандидатура за кандидат-кмет на община Сливен на предстоящите местни избори.

70-годишният Гагаузов е и областен председател на БСП-Сливен от създаването на структурата през 1991 г., единствен и несменяем до момента.

В действителност, зад оставката стои факта, че Председателят на БСП Корнелия Нинова и останалата част от членовете на ИБ са констатирали абсолютен хаос и липса на каквато и да е координация между Националния съвет, областното и общинските ръководства в област Сливен.

Много от т.нар. ОПО (основни партийни организации) са фиктивни, съществуват само на хартия, но това не им пречи да участват във вземането на решения и да излъчват представители в ръководните органи, вкючително и делегати на Конгреса.

В резултат и на натрупани изборни провали, особено през последните 10 години, съчетани с лоша кадрова политика, въпрос на време е било кой ще направи първата крачка, твърдят запознати.

След депозирана оставка на Асен Гагаузов в качеството му на член на ИБ, следващият закономерен ход би бил той да освободи поста на Председател на БСП за област Сливен, както и да напусне Националния съвет на БСП.