Асен Гагаузов: БСП е обединена и гледа към парламентарните избори

„БСП направи едни образцови вътрешни избори, в които партията каза своята дума и с огромно мнозинство от над 80% избра Корнелия Нинова. Огромната част от членовете на партията имаха желание да  се чуе гласът им. Това бе най-важното, наред с резултата, защото  събуди желание за работа и даде тласък на партията.” Това заяви членът на Изпълнителното бюро на БСП Асен Гагаузов пред БСТВ. Той подчерта, че новият Национален съвет на БСП е провел първото си заседание конструктивно и делово- такова, каквото голяма част от членовете са очаквали.  Гагаузов поясни, че на следващия Национален съвет ще се разгледат бюджетите за 2019 и 2020г., като наред с това ще се гледат и правилата за съставянето на областните съвети, както и Националния предизборен щаб за предстоящите избори:  „Работата тръгва добре. Има много млади членове на Изпълнителното бюро и се усеща  желанието им за работа.”

„Има все по-голямо желание от членовете на БСП по-често да се срещат с ръководството на партията. Новото Изпълнително бюро ще работи активно в тази посока, за да сме във връзка с хората”, каза социалистът. Той допълни, че по-възрастните членове на  Изпълнителното бюро са там, за да помагат на новите членове да се справят още по-добре: ”След Конгреса БСП върви обединена и в една посока. Следваме цели, които ще формулираме на следващите заседания на Националния съвет.”

„След протестите, продължаващи  повече от 3  месеца, премиерът Борисов и главният прокурор Гешев не подават своите оставки. По този начин в пълна степен българското общество ще види с кой си имат работа и защо тези хора искат да останат във власта на всяка цена”, коментира Асен Гагаузов. Според него протестите са си свършили работата и оттук нататък ще има добри резултати за страната.

„Ситуацията в България е изключително тревожна.  Имаме ръководство на страната, което руши държавността. Важни новини за обществото биват съобщавани ту от джипа на министър-председателя, ту от някое поле”, подчерта социалистът. Според него  неглижирането на парламента от управляващите е недопустимо. Докато ГЕРБ и този модел на управление продължат, ситуацията в страната няма да се подобрява, а напротив.

„ Сега Бойко Борисов ще раздава пари на парче, за да удължи времето си във властта и по този начин агонията в обществото. Борисов ще вдигне изключително много бюджетните разходи, след което ще гледа отстрани как следващото правителство ще трябва да закърпва бюджета”, заяви Асен Гагаузов.