Арестуваха мъж, произвеждал и разпространявал наркотици

След внесено искане на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът  определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Драгия С., обвинен в държане с цел разпространение на наркотични вещества и за държане, без разрешително, на прекурсори и съоръжения за производство на наркотични вещества. Това съобщиха от Окръжна прокуратура – Сливен.

На обвиняемия Драгия С. е повдигнато обвинение за това, че на 20/21.12.2019г. в с.Калояново Общ.Сливен произвел и държал с цел разпространение на високорисково наркотично вещество – около 30гр. вещество, реагиращо на метамфетамин и ЗАТОВА ЧЕ по същото време и на същото място, без надлежно разрешително държал прекурсори – солна киселина, натриева основа, йод и други, както и съоръжения за производство на високорисково наркотично вещество – метамфетамин, с цел разпространение.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Драгия С. е извършил престъпленията, в които е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемият може да се укрие или да извърши ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Драгия С.

Определението на Окръжен съд – Сливен може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Бургас.