Арестуваха Динко от Ямбол, блъскал и удрял просяк, престорил се на инвалид

Полицията се самосезира след видео, в което ловецът на мигранти блъска и събаря просяк от инвалидна количка, престорил се на сакат

Прочулият се като ловец на мигранти Динко от Ямбол бе задържан от полицията в Несебър, след като в социалните мрежи се завъртя потресаващо видео с негово участие.

В клипчето Динко отново раздава справедливост, като този път гневът му се стоварва върху просяк на инвалидна количка. По време на записа става ясно, че Динко разкрива измама – инвалидът всъщност не е без крака, а използва трик, за да се представи за беззащитен човек с увреждания.

Случката е заснета в Равда, в района на известна верига магазини.

Динко крещи и удря шамар на просяка, брутално го събаря на земята, разпилявайки стотинките, които мъжът е събрал. На няколко пъти го пита защо лъже, докато непознатият мълчи.

След разпространение на видеото от ОД МВР изпратиха официално съобщение: Във връзка с видеоклип, публикуван в социалните мрежи и различни медии, касаещ агресивно отношение към мъж, представящ се за инвалид и просещ на входа на хипермаркет в с. Равда, служители от Ру Несебър са се самосезирали и са образували досъдебно производство за хулигански действия, по които за срок от едно денонощие е задържан извършителя на противоправната проява – 36 годишен мъж от Ямбол.

Същият е дал обяснения за действията си. Към момента продължава работата по установяване на просещия мъж, свидетели на хулиганските действия, както и самоличността на снималото клипа лице. По случая е сезирана и Районна прокуратура – Бургас.

Източник:24 часа