Арест за мъж, произвеждал наркотици в Сливен

По внесено искане на Окръжна прокуратура-Сливен, съдът задържа под стража обвиняемия В.А. за производство,  държане на високо-рисково наркотично вещество – метамфетамин, с цел разпространение и за държане на материали за производство на наркотични вещества, съобщиха от Прокуратурата. 

На 25.07.2021г. в къща в гр.Сливен на ул.“Пирин“, без надлежно разрешително, съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите /ЗКНВП/, той е произвел и държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – 10гр. метамфетамин – престъпление по чл.354а ал.І изр.1 от НК, както и ЗАТОВА ЧЕ по същото време и на същото място, без надлежно разрешително, съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите /ЗКНВП/, държал прекурсори и материали за производство на високорисково наркотично вещество – метамфетамин, с цел разпорстранение – престъпление по чл.354а ал.І изр.2 от НК.

Според наблюдаващия прокурор, по делото е налице обосновано предположение затова, че обвиняемият е извършил тежките умишлени деяния, в което е обвинен, както и че съществува реална опасност същият да се укрие или да извърши ново престъпление.

Съдът прие аргументите на прокурора и наложи на обвиняемия В.А.  мярка за неотклонение  „Задържане под стража“.

Определението на ОС-Сливен може да бъде обжалвано пред Апелативен съд Бургас.