„Апостоле, поклон!“

Това бе мотото на рецитала, организиран вчера от Народно читалище „Съгласие-Напредък“ и Общинска библиотека „Петър Матеев“, гр. Котел. Той беше представен от децата от Творческо обединение „Дарования“ по повод 150 години от обесването на Апостола на свободата- Васил Левски.

В дните, посветени на Левски в Котел, децата, с трепет и желание, поваляни от своите по-големи съученици и приятели, участници в Националната ученическа конференция „Васил Левски-вулкан от човечност“, подготвиха стихотворения, запознаха се с житейския и революционен път на Апостола, с неговата голяма любов към род и родина, както и с готовността му за саможертва в името на бленуваната свобода.

По време на събитието, секретарят на най-голямото читалище в общината – Мария Райчева поздрави децата, които се проявиха като истински родолюбци и за пореден път доказаха, че в Котел и днес растат млади патриоти.

В рецитала „Апостоле, поклон“ със стихове за Васил Левски се включиха деца на възраст 8-9 години, които припомниха на присъстващите в залата и някои от заветите на Апостола на свободата, които звучат актуално и днес.