АПИ предупреждава шофьорите да карат внимателно

Снимка: iStock

Във връзка с очакваното понижение на температурите и преминаването на дъжда в сняг, Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат внимателно със съобразена скорост, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания.

За днес в 6 области в Североизточна България – Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Шумен и Варна, е определен жълт код за потенциално опасно време за сняг и силен вятър със средна скорост 14-19 м/с и пориви до 25 м/с. В тези области ще има условия за виелици и снегонавявания, съобщава Bulgaria ON AIR.

Областните пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и предприемат обработка на настилките срещу хлъзгавост и заледяване. За повишаване безопасността на движение, ако метеорологичните условия го изискват, е възможно затваряне на определени участъци за почистване и обработване на настилките с химически вещества и инертни материали.

Снощи на магистрала „Тракия“ се образува близо 15 км задръстване, след като ТИР се завъртя в платното в посока София малко преди село Лозен. Една от версиите за инцидента е заледяване на пътното платно.