Ансамбъл „Сливен“ записа десет нови видеоклипа

В два поредни дни Ансамбълът за народни песни и танци „Сливен “ засне десет нови видеоклипа. В тях са включени десет от емблематичните песни в репертоара на формацията, сред които „Рада в градина седеше“, „Росен Росен“, „Заспала мома, Калина“.

 Клиповете са заснети в града и в кадрите са включени символи на Сливен като паметника на Хаджи Димитър, сградата на Община Сливен, Крепост “Туида“ и др.

„Целта ни е да покажем, че ансамбълът и градът са едно, да популяризираме Сливен и нашето творчество“, каза директорът на ансамбъла Деян Митев.

Клиповете ще бъдат изпратени в редакциите на телевизии и ще бъдат качени в сайта и в ютюб канала на ансамбъла. Деян Митев допълни, че през есента  поне още толкова  клипа ще бъдат заснети. Той сподели и идеята си  през 2024 година, когато ще бъде отбелязана 65-та годишнина на ансамбъла, да се издаде златен фонд на фолклорната формация.

Ансамбълът за народни песни и танци-Сливен е общински и се финансира от бюджета на Общината. В състава му са включени 20 танцьори, 8 певици и 12 музиканти.