Академичен цирк „Балкански“ гостува в Ямбол с мега спектакъла „Новата Генерация“

От 14 до 17 юли Академичен цирк „Балкански“ ще гостува в Ямбол с новата си продукция за сезон 2022 г. – мега спектакълът „Новата Генерация“, чиято премиера бе през април, съобщиха организаторите. Шапитото на фамилия Балкански ще бъде разположено до спортна зала „Диана“ в градския парк.

Циркът вече е пристигнал в града и се подготвя за срещите с ямболската публика, видя стажант-репортер на БТА. Любителите на цирковoто изкуство ще имат възможност да посетят седем представления на спектакъла в четирите дни. Часовете са обявени на официалния сайт и фейсбук страницата на цирка.

Професионални циркови артисти от България, Италия, Украйна, Бразилия и Колумбия ще представят номера от различни жанрове на цирковото изкуство – клоунади, въздушни и светлинни атракции, трансформация на костюми, гимнастика и акробатика на ролкови кънки, глобус на смъртта и други впечатляващи номера.

Академичен цирк „Балкански” е най-големият цирк на Балканския полуостров, пълноправен член на Европейската асоциация на цирковете (ЕСА) от 2012 г. насам, а от април 2016 г. е единственият български цирк, удостоен със званието „академичен” от Българската академия на науките и изкуствата.