9 затворнички са сред новозаразените в Сливен

Снимка: Pixabay

Диагностицираните лица с COVID-19 в област Сливен са 1 452 души.  От  тях 164 души са регистрирани през последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб. Сред новозаболелите са 7 ученици и 6 учители. Няма лекари и медицински служители.

В женския затвор са заболели 9 лишени от свобода. Първите болни са установени в края на миналата седмица.  Към момента няма разрастване на огнището.  Една от пациентките е в болница.  Лечението на останалите се провежда на място, в изолация от незаразените жени, под наблюдението на лекаря от медицинската служба към затвора.

През изминалото денонощие са излекувани 76 души.

За съжаление, починаха 7 неимунизирани пациенти с придружаващи заболявания. Областният щаб изказва съболезнования на близките.

Средната заболеваемост в област Сливен към момента е 679 души на 100 000 души население.  В община Сливен, където разпространението на вируса е най-голямо спрямо останалите три общини, заболеваемостта премина прага от 750 души. Училищата  в общината са в подготовка за преминаване към обучение от разстояние в електронна среда.