85 състезатели участват в турнира по борба в Сливен, организиран от клуба на Станка Златева

Почитатели на борбата, граждани и гости на Сливен наблюдаваха откритите двубои в турнира по свободна борба, който се провежда днес в града. В него участват 85 състезатели от 12 клуба – Сливен, Стара Загора, Бургас, Гоце Делчев, Велико Търново, Елхово и др. Има отбор и от Молдова. Състезанието се организира от клуба на Станка Златева, с подкрепата на Община Сливен и спонсори.

Официалният старт даде кметът Стефан Радев, който пожела успех на всички състезатели и поздрави техните треньори.

„Благодаря на всички треньори и ръководители за усилията, които полагат при подготовката на нашите млади шампиони. Поздравявам всички състезатели и пожелавам да постигнат успехите на шампионите, които  присъстват тук – Станка Златева, Симеон Щерев, Радослав  Великов. Дано сред вас са следващите големи шампиони на България!“, заяви Стефан Радев.

От своя страна носителката на два сребърни олимпийски медала, петкратна световна и шесткратна европейска шампионка Станка Златева благодари на кмета, Общината и всички, които са подкрепили състезанието.

Участниците бяха разпределени в следните възрастови групи и категории :

– подготвителни групи за момчета – 3 категории на място и момичета 28 кг и 40 кг; деца – 42 кг, 46 кг; момчета – 50 кг , 54 кг, 66 кг, 70 кг, 90 кг; кадети – 58 кг, 68 кг, 74 кг и кадетки – 57 кг, 59 кг; юноши – 57, 65 и девойки – 50, 62 и 65кг.

Целта на днешния турнир е насърчаване на младите хора да се занимават със спорт, да се представят положителни примери на поведение и спортни форми за свободното време като ефективно средство за превенция на употребата на наркотични вещества.