80 жители на Кермен подадоха заявления за подмяна на лични документи

80 жители на град Кермен подадоха днес заявления за подмяна на лични документи в кметството на град Кермен. Местното управление се възползва от услугата „организиран прием”, която се предлага от ОДМВР-Сливен и съдейства на жителите на град Кермен да подновят документите си на място. По предварително изготвен списък на желаещи, служители на сектор „БДС” с мобилна биометрична станция приеха днес 80 заявления за подмяна на лични карти и издаване на паспорти. Тази услуга спестява на гражданите време, необходимо за придвижване до град Сливен, и чакането пред паспортна служба. Готовите документи ще се получат също на място в кметството.

Все повече фирми и държавни учреждения се възползват от организирания прием за издаване на лични документи. Миналата седмица са приети 69 заявления на служители на ДКЦ1, жители на село Сотиря и фирма „ВДХ”-Сливен.

В сектор „БДС”-Сливен продължават да се приемат молби за организиран прием. Той се осъществява по желание на място във фирмата или в сградата на сектора на ул.”Мишо Тодоров” №2 в зала, различна от общия прием. Заетостта на сектора е до края на месец април.

Няма ограничение в броя на желаещите да се възползват от тази услуга, което означава, че и фирми с малко персонал могат да направят своята заявка. Необходимо е да се подаде писмено искане за извършване на тази услуга до директора на ОДМВР-Сливен, да се посочи лице за контакт и да се изготви списък на желаещите и вида на документа. Искането може да си изпрати по пощата на адрес ОДМВР-Сливен, гр.Сливен, ул.”Ген.Скобелев”№5 или на електронната поща на дирекцията  sliven@mvr.bg .

От сектор БДС напомнят на жителите на област Сливен, че заявления за издаване и подмяна на лични карти, паспорти и свидетелства за управление на МПС могат да се подават в районните управления на МВР в  Нова Загора, Котел и Твърдица, независимо от постоянния адрес.

Видно от седмичната справка за броя на приетите заявления най-натоварено остава звеното БДС в град Сливен. При желание от страна на гражданите, за да се избегне чакането и други неудобства, могат да направят подмяната на своите документи в звената Котел и Твърдица, където приетите заявления са значително по-малко.

Ежедневна информация, свързана с издаването на българските лични документи може да се получи на телефони: 044/644-355.