8 предсказания на Нострадамус за 2021 г.

Снимка: Pixabay

Нострадамус е роден в Сен Реми дьо Прованс, Южна Франция, на 14 декември 1503 г. и е известен френски лекар, кабалист и фармацевт, но световна популярност получава най-вече с книгата си “Les Prophéties”, чието първо издание е публикувано през 1555 г.

Пророчествата на Нострадамус са изразени в стихове, наречени катрени. Много от неговите прогнози като идването на власт на Адолф Хитлер и Втората световна война се оказват верни.

Нострадамус е написал 6338 пророчества, много от които вече са се сбъднали. Предсказанията му обхващат период, стигащ до 3797 година. Тайната на неговите предсказания обаче не е известна. Катрените на Нострадамус продължават да очароват света, въпреки че са написани преди почти пет века.

Над 70% от неговите пророчества са изпълнени досега, а някои от най-страшните прогнози са именно за предстоящата 2021 година. Някои от тях звучат напълно реалистично, докато други граничат с научната фантастика.

Ето и какви са пророчествата на Нострадамус за 2021-ва:

Зомби апокалипсис

Руски учен ще създаде биологично оръжие и ще произведе вирус, който може да превърне човечеството в зомбита и всички ние ще изчезнем в близко бъдеще. Звучи футуристично и нереално, но в условията на световната пандемия от коронавирус стиховете на Нострадамус започват да добиват повече смисъл.

Глад от библейски мащаб

Нострадамус прогнозира, че първите признаци на края на света ще бъдат глад, земетресения, различни болести и епидемии, които ще се случват по-често. Пандемията от коронавирус от 2020 г. представлява началото на поредица от неблагоприятни събития, които ще засегнат световното население. Катастрофа с огромни размери ще ни върне назад в историята и голяма част от световното население няма да може да преодолее това проклятие.

Мюсюлманите ще управляват света

„Камилата“ от пророчествата на Нострадамус означава арабското население, което живее в цяла Европа и най-вече във Франция и Германия, или вълната от имигранти към Стария континент. Също така експертите по демография предупреждават, че мюсюлманите ще завладеят ЕС през следващите десетилетия, без да се налага да стрелят с нито едно оръжие. От една страна, поради големия брой мюсюлмански имигранти и бежанци, и, от друга страна, заради европейците, които имат все по-малко и по-малко деца.

Слънчеви бури

2021 г. ще бъде доста значима по отношение на големите глобални събития. Ще се случат мощни слънчеви бури, които могат да причинят големи щети на земята. Предполага се, че Нострадамус е предупредил: „Ще видим как водата се издига и земята пада под нея“. Тогава вредните ефекти от климатичните промени ще доведат до много войни и конфликти, тъй като светът ще се бори за ресурси и ще последва масова миграция.

Комета ще удари Земята или ще се доближи съвсем близо до нея

Това събитие ще предизвика земетресения и други природни бедствия, което може да се заключи от стиха „В небето човек вижда огън и дълга следа от искри“. Други интерпретации на този катрен твърдят, че той се отнася до голям астероид, който ще удари Земята. След като влезе в земната атмосфера, астероидът ще се нагрее, появявайки се на небето като голям огън. НАСА наистина обяви, че огромен астероид вероятно ще удари Земята през следващите години. Астероид, наречен 2009 KF1, има шансове да удари Земята на 6 май 2021 г., като НАСА стигна до това заключение, след анализ на траекторията му.

Опустошително земетресение ще унищожи Калифорния

Според тълкуването на катрен, написано от Нострадамус, изключително мощен трус ще унищожи Калифорния през 2021 г. Нострадамус прогнозира, че голямо земетресение ще удари Новия свят („западните земи“), а Калифорния е логично място, където може да се случи. Според астролозите стихът „Меркурий в Стрелец, Сатурн избледнява“ сочи към следващата дата, когато планетите Марс и Сатурн ще бъдат в това положение на небето – 25 ноември 2021 г.

Американските войници ще имат имплантирани чипове в мозъка

Американските войници ще бъдат превърнати в киборги, поне на мозъчно ниво, за да спасят човешката раса. Този чип трябва да ни предложи необходимия цифров интелект, за да напреднем отвъд границите на биологичния интелект. Това може да означава, че ще включим изкуствен интелект в телата и ума си.

Папа Франциск ще приближи хората по-близо до църквата

Независимо колко години папа Франциск ще остане лидер на католическата църква, той ще остави след себе си милостиво и впечатляващо наследство. Църквата ще се превърне в „спасителна лодка“ за все повече и повече хора.