8 деца са били изведени от нощни заведения в Нова Загора

31 нарушения са констатирани в хода на специализирана операция по противодействие престъпността, опазване на обществения ред и пътната безопасност в селата от община Сливен, съобщиха от ОДМВР-Сливен.

Служители на участъци „Петолъчка“ и „Запад“ са осъществили контрол и превантивни действия в обслужваната от РУ-Сливен територия. Констатирани са  31 нарушения на ЗДвП, ЗБЛД и Наредбата на Общината. Съставени са 26 фиша и 5 акта за административно нарушение. Посетени са 4 сигнала от телефон 112 за силна музика в селата Сотиря и Тополчане. Не е допуснато нарушаване на обществения ред.

В Нова Загора са проведени проверки в нощни заведения и хазартни зали на 12 октомври. Били са установени 8 непълнолетни в заведения, без придружител. Операцията е била с цел недопускане нарушения на обществения ред и извършването на престъпления в районите на питейни и увеселителни заведения, дискотеки, зали за хазартни игри, клубове и други обекти с развлекателна дейност и групови събирания. Извършени са проверки на водачи на МПС за употреба на алкохол и наркотични вещества.

В хода на операцията са проверени общо 17 автомобила и 41 лица. Констатирани са 11 нарушения. От нощни заведения в град Нова Загора са изведени 8 непълнолетни лица. На родителите са съставени актове по Закона за закрила на детето. Наложени са 3 глоби с фиш за нарушение на Закона за движение по пътищата.