7 водачи с отнети книжки в Сливенска област за една седмица

От 23 до 29 септември на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции по контрол и пътна безопасност по линия на TISPOL, разпоредени от Главна дирекция „Национална полиция”, и директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков, съобщиха от ОДМВР-Сливен.

Екипи, сформирани от служители на Пътна полиция, Териториална полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел, са проверили 2118 моторни превозни средства и 2176 лица. Констатирани са 1091 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане. Съставени са 963 фиша и 101 акта за административни нарушения.

За една седмица на територията на ОДМВР-Сливен с мобилни и стационарни камери са констатирани 412 нарушения на скоростта. Издадени са 335 електронни фиша за превишаване на разрешената скорост в населени и извън места в област Сливен.

Най-честите нарушения на ограничението на скоростта са засечени при селата Злати войвода и Трапоклово, на булевардите „Цар Симеон”, „Банско шосе”, „Бургаско шосе” и „Панайот Хитов” в град Сливен. По път ІІ-66 /Ст.Загора-Нова Загора/ и път ІІ-55/Нова Загора-Раднево/. Път ІІ-48 /к-ще „Петолъчка”- Котел/ в района на селата Мокрен и Градец. Път І-6 /София-Бургас/ в района на Шивачево.

26 септември беше обявен за Европейски ден без загинали на пътя -EDWARD (European Day Without A Road Death),  по инициатива на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – TISPOL.

Тази година кампанията премина под мотото „Обичам семейството си! Да го пазя на пътя!”.

На 26 септември на територията на област Сливен бяха проведени специализирани полицейски операции по пътна безопасност и засилен контрол на местата с повишена концентрация на потни произшествия. И тази година по време на кампанията в ОДМВР-Сливен не бяха регистрирани тежки пътни произшествия със загинали.

През изминалата седмица са установени  4 неправоспособни водачи. Един водач е хванат да управлява  след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила.

Двама водачи са управлявали след употреба на наркотични вещества.

В поделенията на Пътна полиция и при проверки на пътя са връчени 118 електронни фиша за нарушение на скоростта и са отнети 2 шофьорски книжки за неплатени глоби. Общо отнетите свидетелства за управление на МПС са 7.

В Сливен, Котел и Нова Загора са съставени общо 112 фиша за неправилно паркиране.

Завишена остава патрулната дейност по отношение установяване на лица, които управляват под въздействие на наркотични вещества и алкохол.

Осъществяват се операции и контрол по национална кампания „Децата тръгват на училище! Да ги пазим децата на пътя!”.

Тази седмица се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта, употребата на алкохол, наркотици, засилено полицейско присъствие има на автомагистрала Тракия.