СЛИВЕН Е ЧАСТ ОТ НАЦИОНАЛНОТО ТУРНЕ „КОНЦЕРТИ С КАУЗА“ 2024 „С ПЕСЕН И СТИХ В СЪРЦАТА“

На 20 юни /четвъртък/ от 20:30 ч. в Лятната сцена – Крепост Туида, Сливен е домакин на НАЦИОНАЛНОТО ТУРНЕ „КОНЦЕРТИ С КАУЗА“.

Публиката ще се наслади на незабравимите хитове на популярни български изпълнители, прегърнали каузите и убедени в мисията да бъдат техни посланици: Маргарита Хранова, Нели Рангелова, Петя Буюклиева, Милена Славова, Росица Ганева, Дует „ШИК“, Дует WEIL, Коцето Калки, Искрен Пецов, Красимир Недялков, „Дует с кауза“ – Галя Георгиева и Атанас Лазаров, Вокално трио „DEJA VU“ /Мирослав Станчев, Дражо Бошнаков и Бранимир Недков/, Група „Спринт“, Група „Хоризонт“, група „Жестим“.

Концертите се провеждат под съпровода на оркестър „София“. Водещ на концерта е Веселин Пренеров.

Събитието се провежда със съдействието на община Сливен под патронажа на кмета на града г-н Стефан Радев, а специални гости са децата и младежите от „Клуб Ритъм” – гр. Сливен с ръководител Елена Пеева, които заедно със звездите на България ще изпеят някои от най-големите им хитове.

Името на турнето е избрано специално, тъй  като подкрепя две каузи с изключителна важност за България. Това са Информационната кампания в подкрепа на хора с репродуктивни проблеми под надслов „Да сверим биологичния си часовник навреме“ и Националната кампания „За повече българска музика в национален ефир“, която се превърна в кауза на огромна част от българските музиканти и изпълнители, в мисията за над 50 % присъствие на българска музика в националните ни медии.

По време на турнето ще бъдат раздавани листовки с полезна информация за възможностите и изследванията, които показват репродуктивния статус на жените, а част от средствата ще бъдат предоставени за инвитро процедура на семейство, на което мисията да станат родители е кауза. По статистически данни двойките с репродуктивни проблеми в България са между 15 – 20% от населението.

На концертите се популяризира българският жестов език /БЖЕ/ и творчеството на хората с нарушен слух. За пръв път се провежда национално събитие с такъв мащаб, достъпен за хора с увреден слух. Песните ще бъдат представени от актьори с увреден слух от група за синхронно пеене и танци „ЖЕСТИМ“ чрез жест и мимика – езикът на глухите хора в България. Турнето е съобразено със Закона за българския жестов език, затова във всеки град ще има и жестов преводач.

Организатори: Сдружение „Независими автори, музиканти и продуценти“ /СНАМП/ и Студио Спринт Проджект.

Със съдействието на КОНФЕДЕРАЦИЯ НА ТРУДА „ПОДКРЕПА“

С подкрепата на КОМИСИЯТА ПО ТРУДА, СОЦИАЛНАТА И ДЕМОГРАФСКА ПОЛИТИКА И КОМИСИЯТА ПО КУЛТУРА И МЕДИИ КЪМ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ.

Партньори: Фондация „Искам бебе“, Агенция за публични комуникации „Профайл“, Сдружение „Жени с кауза“, ХайЛайф.

Мотото на всички участници в турнето е: „Всеки решен проблем прави живота ни по-сигурен и по-добър“!