5 съвета как да изберем качествена пералня

Изборът за такава машина за дома не е много трудна задача. На първо място, най-важно е да определим функциите, от които се нуждаем. На второ място – размерът, според мястото където ще стои. Също така трябва да преценим дали имаме нужда от вградена, или ще се спрем на свободностояща машина. Според тези основни параметри можем по-лесно да се ориентираме между различните марки и модели перални от техномаркет.

5 съвета при избор на пералня

Преди да си купим такъв електроуред, трябва да сме наясно с условията, които трябва да имаме към него. Ето и основните сред тях според магазин Техномаркет.

  1. Енергиен разход и мощност:
  • Модели клас А, които преди това са били най-икономичните – консумират по-малко от 0.19 kWh / kg;
  • Клас А + съответства на консумация по-малко от 0.17 kWh / kg, A ++ , по-малко от 0.15 kWh / kg;
  • A +++ , по-малко от 0.13 kWh / kg.

В допълнение, всяка машина има стандартна консумация на вода за едно пране. Средно този параметър е от 36 до 60 литра.

2. Шум – нивото на шума е прост и ясен параметър, от който можете да прецените дали ще е подходящо да инсталирате вашата пералня в близост до помещения, в които се спи, като спалня или детска стая.

3. Сушене на дрехи – пералня с вградена сушилня е все по-предпочитан избор. Наличието на такава програма ще ви спести много време, тъй като няма да има нужда да простирате, след като изпирането приключи. Центрофугата също успява да премахне голяма част от водата по дрехите, но няма как да замести напълно сушилнята. Тук вземете предвид това, че за сушилнята допустимите килограми дрехи за сушене обикновено са по-малко от тези за пране.

4. Управление – почти всички съвременни перални машини са автоматични и имат електронна система за управление и по-малко копчета. Въпреки това, появата на контролния панел, както и цялостната лекота на използване, може да се различава доста значително. Някои машини са разполагат със специален дисплей, който показва на какъв етап от изпълнението на програмата е пералнята в момента. Тя също така може да подаде индикация и кодове на грешки, в случай че нещо се обърка. 

5. Наличност на допълнителни програми – освен опции за изпиране на различни обороти и градуси, е добре да огледате пералнята за функции като за забавен старт, нощен режим и еко режим. Колкото повече специални програми за различните тъкани са налични, толкова по-добре. Ако има възможност за ръчно настройване на температурата, също би било полезно улеснение.

Пералня с активатор 

Не забравяйте, че освен традиционните перални с барабан, които са с предно зареждане, има и такива с активатор, чието зареждане е горно. Те са по-подходящи за малки домове, защото спестяват място на поставяне. Преди да направите своя избор, добре е да определите къде ще се намира вашата машина и да прецените какъв тип зареждане би било по-удобно за вас. 

Онлайн можете да разгледате много модели, като цените варират според функциите, мощността и енергийния клас. След като определите точните параметри на вашето търсене, няма да срещнете никакви затруднения за взимането на правилен избор.