5 мощни генератора на позитивна енергия през есента

Снимка: iStock

Е,ние не сме привърженици на оценяването на сезоните, защото имаме готовност да даваме и да получаваме щастие целогодишно. Но няма как да не признаем, че есента обединява най-меланхоличните и благоприятстващи усещането за уют и спокойствие месеци.

Тя обаче невинаги се чувства добре дошла в живота ни. Списъкът с причини за минорните настроения е дълъг – студено време, дъжд, силен вятър, мокри крака, развалена коса, чадър задължително в едната ръка и пълна липса на ярки слънчеви лъчи…

Според нас есента трябва да се възприема като време за презареждане на батериите, връщане към ежедневието и стартиране на всички професионални и лични проекти, за които до сега нямахме време. Оказва се, че не е толкова трудно да се настроим на тази вълна. Просто ни трябва малко помощ от природата.

Ето как да повдигнем настроението си и да привлечем позитивната енергия в дома си:

  1. Еликсир с подправки срещу негативна енергия 

Превърнете кухнята си в духовна аптека този сезон, докато приготвяте селекция от специални напитки.

Овкусете кафето си с щипка кимион. Той е символ на борбата срещу злите сили и верността в брака.

Ако сте почитатели на виното, чудесно средство за самолечение е домашното греяно вино (ще донесе късмет в любовта) с джинджифил (предпазва от кошмари) и индийско орехче (избистря мислите и помага по пътя към проствелението).

2. Кристалът – твоят щит през студените месеци

Опалът е синоним на есента. Той придава тайнственост и харизма, увеличава силата на привличане. Носете го като талисман, който ще ви донесе силни положителни емоции.

Черният турмалин също е добра опция. Той е силно оръжие срещу енергийни вампири и може да помогне при паник атаки.

3. С аромат на позитивна енергия

Изпълнете дома си с успокояващи аромати. Така с приятния есенен мирис ще поканите в дома си и позитивната енергия.

Канелата например се свързва с последните месеци от календара, но и създава позитивни духовни вибрации и предпазва от зли сили.

4. Дар от природата

По това време на годината природата ни дава възможност да се сдобием с ценни придодни амулети. Боровите шишарки например носят късмет и благоденствие.

5. Храна за душата и тялото

Най-добрият начин да се погрижите за тялото и душата си е чрез качествената храна. Есента е време, в което трябва да заредим тялото си с вкусни и полезни продукти, за да се подготвим за изпитанията на зимата.