4,5 млн.лв предоставя Правителството на общините от област Сливен за ремонт на пътища и обновяване на градски пространства

4,5 млн.лв предоставя Правителството на общините от област Сливен за ремонт на пътища и обновяване на градски пространства. Това става с постановление на Министерски съвет от днес.

Първият целеви трансфер е за община Сливен. Парите са за основен ремонт и реконструкция на улици в Сливен и населените места в общината. За тези дейности Правителството отпуска  2 000 000 лв.

1 млн. и 200 000 лв. се предоставят от кабинета на Бойко Борисов за община Котел. Парите са за обновяване на централния градски площад „Възраждане“ в Котел и прилежащите пешеходни зони. Реконструкцията ще съвпадне с отбелязването на 200- годишнината от рождението на патрона на Котел и идеолог на националноосвободителното движение Георги Стойков Раковски.

За община Нова Загора са гласувани 1 млн. лв. за ремонт на улици в пет населени места. Ще се обновят пътните настилки в селата Стоил войвода, Съдиево, Коньово, Кортен и Баня.

Община Твърдица получава 300 000 лв. за ремонт на уличната инфраструктура в две села – Жълт бряг и Бяла паланка.

Избраният за народен представител от Сливенски избирателен район и областен ръководител на ГЕРБ – Сливен Десислава Танева заяви, че е удовлетворена, че в качеството си в момента на министър е подкрепила това решение за подобряване на средата за живот.

 

ПРЕСЦЕНТЪР ПП ГЕРБ