Надежда Николова от ОУ „Димитър Петров“ ще представи Сливен на финалите на състезанието по спелуване Spelling Bee в София

Надежда Николова от ОУ „Димитър Петров“- Сливен спечели правото да участва на финала на Дванадесетото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee на 16 април в София.

Над 3000 ученици от 209 училища в цялата страна се включиха в училищните кръгове на състезанието. Класиралите се на първо и второ място ще се борят за правото да бъдат сред най-добрите 24 ученици, които ще излъчи националният Spelling Bee шампионат на 16 април в София.

Състезанието в Сливен се проведе в актовата зала на СУ „Константин Константинов“ преди седмица.

В Сливен премериха сили в спелуването ученици от Пирне, Тополица, Бургас, Карнобат, Твърдица, Сливен, Гурково, Енина, Овощник, Стара Загора, Казанлък, Николаево, Средец, Павел баня, Хасково, Караманци, Димитовград

Учениците, които се класират за националния финал от състезанието в Сливен са:

Манол Ангелов Манолов, 5 кл., СУ „Екзарх Антим I“, Казанлък

Надежда Десиславова Николова, ОУ „Димитър Петров“, Сливен

Николай Пенчев Паунов, 7 кл., ОУ „Алеко Константинов“, Димитровград

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие -КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България” и с подкрепата на Посолството на САЩ в България и на Министерството на образованието и науката. Медиен партньор на състезанието е БНТ.