40-те фирми на Кирил Добрев се хранят от държавни и общински предприятия

40-те фирми на Кирил Добрев се хранят от държавни и общински предприятия.

Тази гръмка новина съобщи в студиото на БНТ Румен Овчаров, в коментар за поведението на заместника на Корнелия Нинова, който е оглавил вътрешната опозиция срещу нея.

„Кирил Добрев до онзи ден беше до Нинова, сега е срещу нея. Странен е този стил – стоиш в ИБ, участваш в заседанията на ръководството и в същото време си опозиция. И говориш за обединение. Преди четири години Кирил Добрев отново обединяваше опозицията срещу тогавашния лидер, сега прави същото срещу Нинова. Целта е единствено да се докопаш до властта на принципа“Стани да седна“, коментира Овчаров.

Овчаров е категоричен, че вчерашният пленум е очертал ясно разделителната линия в БСП в момента – и тя е отношението към сегашното управление и лично към Борисов.

„Станишев каза миналата седмица, че не било вярно, че тези,  които са се обединили срещу Нинова, се договаряли с Бойко Борисов и се хранели от него и държавата. Няма как зад крехките раменца на Велислава Дърева, да скриеш 100-те милиона, които е получил Георги Гергов или да скриеш 40-те фирми на Кирил Добрев, които се хранят от обществени поръчки на държавни и общински предприятия. Тук вече става ясно за какво е битката в БСП…“

Румен Овчаров се обяви против приетото вчера решение на пленума на БСП за внасяне на вот на недоверие към правителството на Борисов и нарече действията на вносителите „идиотизъм“. Той е убеден в безмислието на такъв политически ход.

„Моята идея не е да сме опозиция на всяка цена. БСП може да управлява, но не и да бъде нахранена и послушна опозиция. Това вече е оперетно. Едно от определенията за идиотизъм е повтарянето на нещо, което не върши работаКакъв е ефектът от такъв вот. Вече сме го внасяли, и то за корупция. Видя се резултатът. Това е идиотизъм – да правиш едно и също нещо със съзнанието, че нищо няма да постигнеш“.

Вътрешната опозиция отхвърли и всенародната подписка, и протестите срещу управлението, подерта Овчаров и припомни, че именно с протести БСП е спечелила референдума за АЕЦ „Белене“.

Според него всенародната подписка срещу властта, която предложи Нинова, е по-адекватен политически ход.  „Как беше свалена БСП от власт през 1997 година – с протести.“

ВИДЕО от разговора с Румен Овчаров може да видите ТУК.

източник: epicenter.bg

снимка: topnovini.bg