34 заявления за лични документи са приети в кметството на село Сотиря от мобилен екип на сектор „БДС”-Сливен

Вчера в сградата на кметството в село Сотиря мобилен екип на сектор „Български документи за самоличност” е приел заявления на 34 служители и жители на селото. Организираният прием се извършва на място, което спестява чакането пред паспортна служба за подаване и получаване на личните документите. Желаещите да се възползват от услугата трябва да подадат писмено искане, адресирано до директора на ОДМВР-Сливен. Необходимо е да се посочи лице за контакт и да се изготви списък на желаещите да подменят личен документ-лична карта или паспорт. Искането може да си изпрати по пощата на адрес ОДМВР-Сливен, гр.Сливен, ул.”Ген.Скобелев”№5 или на електронната поща на дирекцията  sliven@mvr.bg .

От сектор БДС напомнят на жителите на област Сливен, че заявления за издаване и подмяна на лични карти, паспорти и свидетелства за управление на МПС могат да се подават в районните управления на МВР в  Нова Загора, Котел и Твърдица, независимо от постоянния адрес.

Видно от седмичната справка за броя на приетите заявления най-натоварено остава звеното БДС в град Сливен. При желание от страна на гражданите, за да се избегне чакането и други неудобства, могат да направят подмяната на своите документи в звената Котел и Твърдица, където приетите заявления са значително по-малко.

Ежедневна информация, свързана с издаването на българските лични документи може да се получи на телефони: 044/644-355.