336 нарушения на скоростта са установени за една седмица в Сливенско

По разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков продължава засиленият контрол на скоростта на територията на областта, съобщават от полицията в Сливен.

От 23-ти до 29-ти март са издадени  320 електронни фиша за превишаване на разрешената скорост в населени и извън населени места в област Сливен. Санкциите са въз основа на показанията на техническите средства и ежедневния контрол в участъците с повишена концентрация на пътни произшествия. За една седмица от екипите на Пътна полиция са засечени 336 случаи на превишаване на разрешената скорост. Констатираното превишаване на скоростта е в порядъка до 40 км.ч. извън населени места и до 30 км.ч. в населено място.

Най-честите нарушения са засечени при селата Злати войвода, Калояново, Трапоклово и разклона за село Камен; на булевардите „Панайот Хитов”, „Стефан Стамболов” и „Илинденско въстание” в град Сливен. По път ІІ-66 /Ст.Загора-Нова Загора/ и път ІІ-55/Нова Загора-Раднево/. Път ІІ-48 /к-ще „Петолъчка”- Котел/ в района на селата Мокрен и Градец. Път І-6 /София-Бургас/ в района на Шивачево.

На булевардите „Банско шосе”, „Цар Симеон” и „Бургаско шосе”, където са разположени контролно-пропускателните пунктове не са регистрирани случаи на превишаване на скоростта.

Водачите могат да проверят за наложени глоби по ЗДВП и плащане на електронната страницата на Главна дирекция „Национална полиция”- Административни услуги – Пътна полиция.

Линк към страницата: https://e-uslugi.mvr.bg/ESP.Web.Portal/KATActs/ActService/Index

Продължава засилената патрулна дейност по установяване на водачи, употребили алкохол или наркотични вещества. Контролът по пропускателните пунктове на вход и изход в град Сливен остава завишен. Извършва се ежедневен контрол по спазване на ЗДвП и установяване на нарушения, влияещи пряко на пътния травматизъм.