31 населени места в Сливенско са останали без ток заради силния вятър

31 населени места в област Сливен са останали без ток заради силния вятър в нощта срещу 6 февруари.  От сутринта за отстраняване на авариите работят екипи на електроразпределителното дружество. На някои места ел.захранването вече е възстановено.

В община Сливен без ток са били 15 населени места. По данни от общината, към обяд захранването е било възстановено навсякъде. Заради силния вятър бе електричество са останали новозагорските села Съдиево, Каменово и Баня, котленските Кипилово, Боринци, Градец, Тича, Стрелци, Филаретово, Малко село, Ябланово и Топузево и  твърдишките Боров дол, Бяла паланка, Жълт бряг, кв.“Козарево“ на Твърдица. В някои от тях вече има ток, в други работата на екипите не е приключила. Без вода е западната част на сливенския кв.“Даме Груев“. Очакванията са, че екипите за отстраняване на аварията ще приключат работата си в ранния следобяд.

Пътят Котел-Омуртаг остава затворен за автомобили над 12 тона. По обяд бе затворен пътят Кипилово – Котел, от местността Трите вятъра. Достъпът до селото е възможен през Стара река. Триметрова пряспа е затворила пътя между Новачево и Градско. За Градско може да се пътува през Твърдица.

Екипите на РС „Пожарна безопасност и защита на населението“ са реагирали на множество сигнали в областта. Оказана е помощ на 15 автомобила, закъсали по пътя Сливен – Стара река, където е имало снегонавявания.

Вятърът в областта е ураганен, със средна скорост около 34 метра в секунда, падналите валежи са близо 16 литра на кв.метър.  Към момента няма данни за пострадали, бедстващи или закъсали по пътищата хора.

Гражданите трябва да се съобразяват със зимната обстановка с оглед на своята безопасност и да не предприемат пътувания, ако не се наложителни.