3-годишното момиченце, което падна от прозореца на хотел в Сливен е добре

Момиченцето, което падна от прозореца на хотелска стая вчера в Сливен е контактно и е в добро общо състояние съобщиха от МБАЛ „Д-р Иван Селимински“.

На 28 декември, в 11:50 часа, от телефон 112, е получен сигнал за паднало 3-годишно дете върху бетонна козирка, стана ясно вчера от информацията на ОДП на МВР-Сливен.  Инцидентът се случва в четири звезден хотелски комплекс, разположен в архитектурно-възрожденски ансамбъл, в центъра на град Сливен. Родителите с двете си деца се прибират в стаята си след СПА процедури и се подготвят за напускане на хотела, когато се случва нещастието. Причината е оставен от отворен прозорец от семейството. Момиченцето е паднало от него два етажа по-надолу върху козирка.

От хотелския комплекс са реагирали незабавно след инцидента и са били в непрексната връзка с лекарските екипи и органите на реда. От МБАЛ „д-р Иван Селимински“ е изпратен специален екип.

Хотелският комплекс е със запазена възрожденска архитектура и всички елементи по сградата са съгласувана с изискванията на Национален институт за недвижимо културно наследство – София (НИНКН), което прави невъзможно по закон поставянето на допълнителни предпазни решетки на фасадата. Прозорците на всички стаи обаче имат система за заключване и защита. От там коментираха, че според правилата им за комуникация с гостите на хотела, персоналът предупреждава настаняващите се да не оставят без надзор деца в стаите и общите пространства.