250 четвъртокласници от сливенските училища станаха полицаи за един ден

Днес  вратите на Областната дирекция на МВР и на Районното управление бяха широко отворени  за четвъртокласниците от всички учебни заведения в град Сливен. Това съобщиха от ОДМВР-Сливен.

250 учениците от 12 училища в града имаха възможност да посетят някои от ключовите места в полиция и да пуснат сирените на служебните автомобилите. Инспектори от „Детска педагогическа стая” запознаха децата с  различните  служби, обясниха им в какво се състои работата на цивилните и униформени полицаи.

Най-атрактивно, както всяко година, си остава срещата със Специализираното тактическо звено за бързи действия, където децата се запознават с бойното оборудване на Специализираните полицейски сили. Възможността да видят отблизо оръжията, каските, белезниците и бронежилетките предизвикаха истинско оживление сред малчуганите. Директорът на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков приветства децата при срещна им със спецполицаите. Инспекторите от „Детска педагогическа стая” се представиха като отлични домакини и повече от три часа  отговаряха на най-различни въпроси. В хода на обиколката  децата придобиха знания за полицейската професия, за различните видове полицаи и техните отговорности.