24 отнети шофьорски книжки за седмица в Сливенско

От 4-ти до  10-ти ноември на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции, разпоредени от Главна дирекция „Национална полиция”, и директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков. Осъществяват се дейности, свързани с Акция „Зима”, която е в ход от 1-ви ноември и ще продължи до 31-ви на територията на цялата страната. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Сливен.

За една седмица екипи, сформирани от служители на Пътна полиция, Териториална полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел, са проверили 2320 моторни превозни средства и 2416 лица. Констатирани са 1002 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане. Съставени са 1043 фиша и 113 акта за административни нарушения.

От 4-ти до 10-ти ноември на територията на ОДМВР-Сливен с мобилни и стационарни камери са констатирани 556 нарушения на скоростта. Издадени са 474 електронни фиша за превишаване на разрешената скорост в населени и извън места в област Сливен.

В поделенията на Пътна полиция и при проверки на пътя са връчени 126 електронни фиша за нарушение на скоростта и са отнети 10 шофьорски книжки за неплатени глоби.

Най-честите нарушения на ограничението на скоростта са засечени при селата Злати войвода и Трапоклово, на булевардите „Цар Симеон”, „Банско шосе”, „Бургаско шосе” и „Панайот Хитов” в град Сливен. По път ІІ-66 /Ст.Загора-Нова Загора/ и път ІІ-55/Нова Загора-Раднево/. Път ІІ-48 /к-ще „Петолъчка”- Котел/ в района на селата Мокрен и Градец. Път І-6 /София-Бургас/ в района на Шивачево.

През изминалата седмица са установени  7 неправоспособни водачи. 5 водачи са хванати да управляват  след употреба на алкохол, 2 от тях са с алкохол над 1,2 промила. 6 водачи са хванати да управляват под въздействието на наркотични вещества, за което са образувани бързи и досъдебни производства.

Общо отнетите свидетелства за управление на МПС са 24- за неплатени глоби, управление след употреба на алкохол, наркотици, и за липса на застраховка Гражданска отговорност.

В Сливен, Котел и Нова Загора са съставени общо 89 фиша за неправилно паркиране.

Завишена остава патрулната дейност по отношение установяване на лица, които управляват под въздействие на наркотични вещества и алкохол.

Тази седмица се провеждат специализирани операции в рамките на Акция „Зима”.  От 11 до 20 ноември се провежда кампания „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя”, насочена към пешеходците и поведението на водачите, спрямо тях. Осъществява се контрол за спазване от пешеходците правилата за пресичане, водачите ще бъдат санкционирани, ако не отдават предимство на пешеходни пътеки. Ще се следи още за  спазване на ограниченията на скоростта, употребата на алкохол, наркотици, засилено полицейско присъствие ще има на най-натоварените кръстовища и булеварди в град Сливен и общинските центрове.