200 кг. пластмаса предадоха за рециклиране #Доброволците на Сливен

„С радост и гордост искаме да съобщим, че днешната акция за пластмаса беше доста дълга и успешна и стигнахме невероятното количество и личен рекорд от 200 килограма предадени за рециклиране.“ – това съобщи Красимир Дончев, който е администратор на Фейсбук групата #ДоброволцитенаСливен.
„За транспортирането се оказа нужно да използваме както познатото ремарке, така и един бус, за което искаме да изкажем благодарност на Калина Стефанова. Специални благодарности и на децата Калоян и Виктория, които да пореден път ни помогнаха с мачкането на шишетата за да можем да намалим обема им.
Страшно сме благодарни на всички които се включват и с нетърпение чакаме да дойде време за следващата акция.“ – казва още Дончев.
Акция на #ДоброволцитенаСливен се провежда всеки месец. Този месец тя бе насрочена за неделя, 13-ти март. Сборният пункт бе в кв. Ново село. Приемаха се шишета, легени, бидони, саксии, дебел найлон, счупени пластмасови мебели, както и малки ел. уреди, изгорели Led крушки, електронна скрап (платки) и железа. Събраните капачки и кенчета  се пердоставят на инициативата „Капачки за бъдеще“.