20 години за мъж, убил жена по време на грабеж в Сливенско

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен бе наложено наказание от 20 години „лишаване от свобода“ спрямо Георги К., подсъдим за извършване на грабеж, който е придружен с убийство на жена, съобщават от Прокуратурата.

Той е подсъдим за това, че противозаконно отнел сумата от 200 лева от владението на 57-годишна жена, употребявайки сила. По време на извършване на грабежа пострадалата е била убита. Престъплението е осъществено на 06.04.2018 г. в село Гаврилово, област Сливен. То е квалифицирано по чл.199, ал.2, предл.1, вр. чл.198, ал.1 от НК.

По време на разследването е установено, че на инкриминираната дата пострадалата се е прибирала към дома си в село Гаврилово, след като приключила работата си в местен магазин. Вървяла по безлюдна и слабо осветена улица. Подсъдимият я забелязал и взел решение да я ограби. Решил да използва нож, който носил в себе си. След това се приближил към пострадалата и я хванал с лявата ръка, а с дясната нанесъл множество удари с ножа по горната част на нейното тяло, което довело до смъртта на жената.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Присъдата на Окръжен съд – Сливен подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Бургас.