184 са свободните места за първокласници след третото класиране в сливенските училища

184 са свободните места за първокласници след третото класиране в сливенските училища, сочи анализ на реализирания през електронната система прием на учениците в първи клас за учебната 2020-2021 година на Община Сливен.

Единственото училище от общо 13 училища, в което няма свободни места,  е ОУ „Д-р Иван Селимински“. С най-малък брой свободни места – 3, е ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“, следвано от ОУ „Димитър Петров – 7 и НУ „В.Левски“ – 9.

Най-много свободни места има  в СУ „Х.М. Пашов“ и ОУ „Юрий Гагарин“ – по 25. Преди тях са СУ „П.Яворов“ с 19, а ОУ „Христо Ботев“ и ОУ „П.Хитов“ – с по 22, ОУ „Елисавета Багряна – 16, ОУ „Братя Миладинови“, СУ „Йордан Йовков“ е СУ „Константин Константинов“ – с по 12.

Приемът на учениците в първи клас от 2017 година се осъществява посредством електронна система. В случай, че в месеците до началото на всяка учебна година се появят подлежащи за постъпване  в първи клас ученици и не са участвали в трите класирания, те се насочват към училища, в които има свободни места.