170 деца от страната участваха в празничен турнир по спортни танци в Сливен

Традиционният турнир по спортни танци в Сливен, посветен на Международния ден на детето,  събра 170 деца на възраст от 7 до 15 години от различни градове в страната. Заради проявения голям интерес събитието се проведе през почивния ден на 27 май, за да може близките и треньорите на участниците да пътуват без да отсъстват от работа.

Пролетният турнир дава възможност за изява на картотекирани състезатели, но и на деца от школите към клубовете, Домовете на културата и други организации. Състезанието е насочено към младите надежди и към всички деца, които обичат да танцуват. Тазгодишното му издание събра най-много участници в сравнение с предходни години.

Представиха се състезатели от Асеновград, Бургас, Варна, Велико Търново, Казанлък, Нова Загора, Пазарджик, Поморие, Чирпан,  София, Стара Загора, Ямбол. Участниците от града – домакин бяха 38. Две от общо седемте формации /ансамбли/ също бяха от Сливен – от НУ „Васил Левски“ и СУ „Константин Константинов“.

Турнирът е част от Спортния календар на община Сливен. Той бе организиран от Общината и Клуба по спортни танци „Туида“ с ръководител Йовита Пенчева.

Клубът развива дейност вече 31 години.