17 ноември – Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия се отбелязва всяка трета неделя на месеца ноември. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Тази година той е на  17 ноември. По традиция на този ден отдаваме нашата почит към загиналите при пътни инциденти и изказваме съболезнования на близките им.

В инициативата се включват Областна дирекция на МВР в Сливен, съвместно с Българския червен кръст и Регионалната здравна инспекция. На 17 ноември в град Сливен от 11,00 до 12,00 часа на бул.”Хаджи Димитър”, в района на кръстовището с бул.”Бр.Миладинови, екип на Пътна полиция, доброволци от МБЧК и представители на РЗИ ще напомнят на водачите за важността да бъдат внимателни и толерантни на пътя. Водачите няма да бъдат санкционирани. Те ще получат брошури с правила за безопасно шофиране, а всички, които използват обезопасителните системи за деца в автомобилите, ще получат предметни награди.

Пътна полиция напомня, че резултатът от високата скорост, алкохолът, нарушенията на правилата за движение и арогантността на пътя е фатален, че зад цифрите на черната статистика стоят човешки животи и съдби.