169 нарушения на скоростта за 3 дни при специализирана операция в Сливенско

С цел намаляване броя на пътните произшествия и санкциониране на нарушенията, влияещи пряко на пътния травматизъм, от 5 до 7 март се проведе специализирана операция по контрол на скоростните режими на територията на ОДМВР-Сливен. Операция е разпоредена от Главна дирекция „Национална полиция” и е част от инициативите по превенция на пътната безопасност.

Екипи на пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица са осъществили контрол на места с повишена концентрация на пътни произшествия и засилен трафик в областта.

В рамките на операцията са проверени 876 превозни средства и 1152 водачи и пътници в  автомобили. За нарушения на Закона за движение по пътищата са съставени 239 фиша и 37 акта.

От 19,00 часа на 5 март до 22,00 часа на 7 март с технически средства са засечени 169 нарушения на скоростта- 133 в населени места и 36 извън населени места.

Установен е един водач с алкохол над 1,2 промила и 2 водачи, употребили наркотични вещества.

От понеделник е в ход специализирана операция и заселени проверки по използване на обезопасителни колани от  водачи и пътници в МПС, използване на обезопасителни каски от водачи и пътници на мотопеди и мотоциклети, както и проверки за използване на детски системи за сигурност в автомобилите. Акцията е по инициатива на европейската мрежа на службите на пътна полиция- ROADPOL и  ще продължи до 14 март.