150 души от Сливен протестират днес пред сградата на БФС в София срещу управлението на Борислав Михайлов

Над 150 души от Сливен ще се включат в националния протест срещу срещу управлението на Борислав Михайлов на 31 март пред сградата на БФС в Бояна. Това каза за БТА собственикът на Футболен клуб „Сините камъни“ Пламен Крумов. Сред тях са възпитаници на клуба и техните родители. Ще се присъединят и отбори от окръжната група от селата Самуилово, Мечкарево и сливенския квартал „Речица“. Те ще потеглят от Сливен с организиран транспорт в 12 часа.

От ФК „Сините камъни“  застават зад Димитър Бербатов и неговия екип и заради тази позиция, по решение на БФС, клубът бе сред изключените като член на футболната централа. „След скандала с изключването ни, се оказа, че детският отбор остава, а мъжкият няма да играе един мач“, обясни Крумов.

На въпрос защо подкрепя Бербатов и екипа му, той заяви, че концепцията, която имат за развитие на детско-юношеския футбол, много му допада. „Важно е децата, които сега тренират, да има къде да играят после, защото българският футбол се напълни с чужденци“, коментира Пламен Крумов. Трябва на тези хора да им се даде път, защото за 16 години видяхме какво се случва и какво е нивото на футбола.“

Във ФК „Сините камъни“ тренират 236 деца в различни възрастови групи, от които 210 постоянни и 26 преходни. Десет са треньорите. Школата, която функционира от 9 години, е сред най-големите частни школи в страната.