15-годишен припадна след райски газ + алкохол. Глобената майка гневна, че в дискотека дават на деца да пият

Момче на 15 години е прието в „Пирогов” в безсъзнание тази нощ след употреба на алкохол в комбинация с райски газ. Тийнейджърът е от Правец и е бил с приятели в местната дискотека, съобщи NOVA.

Момчето е открито край дискотеката от патрулиращи полицаи, които го откарали във Филиала за спешна помощ, който се намирал в непосредствена близост. След преглед, от там младежът е транспортиран в токсикологията на столичната болница.

Пред тях той е споделил, че е пил алкохол от чашата на непознат в дискотеката, за което съжалява. От проведените първоначални беседи със свидетели не са установени данни за употреба на други вещества, освен алкохол.

Междувременно майката на момчето публикува коментар във Facebook рано сутринта. В него тя потвърждава, че момчето е в безсъзнание в болницата. „Нормално, добро момче, спортист, който не пуши, никога не е употребявал алкохол, райски газ и т.н. се опитва да пребори отровата в кръвта си“, пише жената и определя публикацията си като „разказ за всеобщото малодушие, за страха в малкия град и за мълчанието на агнетата“.

Младежът вече е изписан от болничното заведение в добро общо състояние.

Служители на РУ-Правец работят за изясняването на всички факти и обстоятелства по случая, включително преглед на записи от камерите за видеонаблюдение, установяване на всички лица от обкръжението на младежа, снемане на сведения от тях и родителите му, съобщиха от МВР.

Ще бъде извършена и обстойна проверка на нощното заведение – документация, пропускателен режим по отношение на малолетни и непълнолетни и предлагането им за консумация на алкохол и други вредни за здравето субстанции. Всички събрани материали ще бъдат докладвани по компетентност в Районна прокуратура-Ботевград.

Инцидентът става на фона на проверките на контролните органи по заведенията за продажбата на райски газ. В сряда инспекторите в София и по морето не хванаха нарушители.