1422 ученици влязоха в класните стаи на общинските училища в община Котел

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

С издигане на националното знаме и флагът на ЕС започна учебната 2020/2021 година на територията на община Котел. 1422 ученици влязоха в класните стаи на десетте общински училища, а 140 от тях прекрачиха за първи път училищния праг. 262 са учениците на Национално училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев”

Специално за празника, кметът на Община Котел Коста Каранашев изпрати поздравителен адрес до всички учители и ученици.

Ето какво се казва в адреса:

Уважаеми учители,

Скъпи ученици и родители,

Първият учебен звънец е покана да прекрачиха прага на родното училище с любов към знанието. 15-ти септември е сред най-значимите дати в българския календар, мисълта, която вълнува малки и големи, момичета и момчета. Ден, в който сърцата на деца, учители и родители бият в един ритъм.

Скъпи ученици,

Нека заедно поставим началото на една успешна учебна година. Пожелавам ви неуморима воля и непрекъсната жажда за нови знания. Не се отказвайте от мечтите си, те са вашите криле. Не се страхувайте от трудностите, а ги побеждавайте.

Уважаеми Директори и преподаватели,

Желая ви здрава, спокойна и успешна учебна година, изпълнена с удовлетворение от труда ви и постигнатите резултати. Нека новата 2020/2021 учебна година да открие пред всички вас нови възможности за развитие, интригуващи предизвикателства  и интересни идеи, който да осъществите с успех.

Уважаеми родители,

Подкрепяйте своите деца в нелекия им път, вдъхвайте им увереност, убеждавайте  ги, че те със своя труд и упоритост ще станат знаещи, можещи и успешни хора.

Днес Община Котел има нужда от млади и целеустремени хора, затова нека не забравяме, че децата са нашето бъдеще и надежда. Разчитаме на тях!

Честит празник и на добър час!