13-годишен пиян подкара кола и се заби в нива. Наказаха майката

од надзора на Районна прокуратура-Пловдив се извършва проверка за управление на лек автомобил от 13-годишно момче след употреба на алкохол, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

На 21 юли около 1:20 часа е бил получен сигнал в РУ на МВР – Раковски, че лек автомобил, марка „Опел Тигра“, който се е движел в посока от Раковски към с. Отец Кирилово, е излязъл извън пътното платно и се намира в близката нива. На място пристигнали полицейски екипи.

Колата е била управлявана от 13-годишно момче. При извършен тест за алкохол с техническо средство „Алкотест Дрегер“ пробата отчела концентрация на алкохол в кръвта му от 1,42 промила.

Установено е, че преди да се качи в автомобила, малолетният бил със свои връстници на спортно игрище в Раковски, където употребили алкохол – бира.

По-късно той се върнал в дома си, откъдето взел ключа от автомобила, ползван от майка му, и потеглил в посока към с. Отец Кирилово.

По пътя изгубил контрол, напуснал пътното платно и навлязъл в близката нива.

Детето не е пострадало.

Лицето е малолетно и не подлежи на наказателна отговорност. В хода на проверката е бил съставен акт на майката за извършено нарушение по Закона за движение по пътищата.  Регистрационните табели на автомобила са свалени след инцидента и той е дерегистриран, уточняват от прокуратурата.

Прочети още на: https://www.dnes.bg

Снимката е илюстративна