10-годишна ще замести Лили Иванова в концерт-юбилей посветен на Дамян Дамянов

10-годишната Белослава Костадинова ще пее вместо примата на родната поп музика Лили Иванова в юбилейната вечер, посветена на 85-годишнината от рождението на големия поет Дамян Дамянов.

Момиченцето ще изпълни емблематичните му хитове „Щурче“ и „Панаири“ по време на тържеството на 5 февруари от 18:30 в Студио 5 на НДК. Бела има повече от 35 награди от конкурси у нас и в чужбина, освен това изпълнява главната роля в детската опера „Лили и вълшебното бисерче“ по приказката „Пук“ на Валери Петров.

Освен малката Бела, на сцената ще се изявят и други музикални таланти, които ще пеят емблематичните хитове на Дамянов във вечерта, наречена „Живей, измислице любов“, пише „Телеграф“.

Драго Драганов ще изпълни три от песните по негови стихове, които също са известни от репертоара на Лили Иванова – „Предупреждение“, „Наше лято“ и „Любовта е живот“.

Младата певица Мими Гавазова пък, ще представи баладата „Интимно“ в съпровод на пиано на Росен Парлапанов, а в рецитала ще се включи и нейната учителка Румяна Коцева. Искра Радева пък ще прочете най-обичаните любовни стихотворения на Дамян Дамянов.