Наградиха изявени спортисти

Кметът инж. Кольо Милев удостои с плакет на община Сливен носителите на медали от държавни първенства по колоездене и волейбол, провели се в Пазарджик, Слънчев бряг и Русе през този сезон. Милев пожела на спортистите здраве и успехи и ги увери, че общинското ръководство ще продължи да подкрепя и развива местния спорт.

Колоездачите Евгени Балев, Петър Байчев и Павлин Фортунов от КК „Сините камъни” са взели участие в Държавния личен и отборен шампионат по колоездене за мъже на писта. Балев е спечелил 3 златни и 1 сребърен медал в шампионата, посочи Неделчо Петров, зам.-председател на КК „Сините камъни” Сливен. Златните му медали са в дисциплините 4000 метра индивидуално колоездене, „Издържливост на скрач” и „Омниум”, а среброто е в дисциплината 4000 метра  „Отборно преследване”. Петър Байчев е заел вторите места в дисциплините „Омниум” и 4000 метра отборно преследване. Отборът на КК „Сините камъни” Евгени Балев, Петър Байчев и Павлин Фортунов се е класирал на трето място в крайното отборно класиране на шампионата.

Удостоени с плакет на община Сливен бяха още колоездачите Стефания Добрева от КК „Шампион рейсинг тим"- Сливен и Йордан Петров и Добри Добрев от КК „Сините камъни”. Децата са взели участие в Държавния личен отборен шампионат по колоездене на шосе за момичета и момчета, който се проведе на 11 и 12 юни в Слънчев бряг. Стефания Добрева се завърна с първо място в дисциплините на 5 км. индивидуално по часовник и на 25 км. общ старт – на шосе, както и с първите места на 200 м., 500 м. и 1000 м. на писта. Йордан Петров зае трето място на 5 км. индивидуално и първо място на 25 км. общ старт – на шосе, и взе бронза на на 200 м. в дисциплината „Летящ старт”, златото на 1000 метра, в дисциплината – „Преследване”, среброто в дисциплината „Омниум” и още два бронзови медала в  дисциплините „Италианско преследване” и „Отборно преследване” – на писта. От шампионата в Слънчев бряг с две бронзови отличия се окичи и колоездачът Добри Добрев. Медалите му са в дисциплините „Италианско преследване” и „Отборно преследване”.

Плакет за добър спортен резултат получиха и състезателите от детския волейболен клуб на Сливен, които се завърнаха от Държавния волейболен шампионат в Русе с бронзово отличие.