Две спортни събития в Сливен през почивните дни

Община Сливен и Офроуд клуб „Сливен“ организират състезание по Траял 4х4 Екстрийм Сливен 2015 година, което ще се проведе тази събота от 10 часа. Победителите ще бъдат обявени на 19 април /неделя/ от 14 часа на пистата в местността „Рамануша”.

На 18 април /събота/ община Сливен и ретро автомобилен клуб „Туида класик” за трета година ще са домакини на Парада на ретро автомобили. Организаторите ще посрещнат участниците в парада в 10.30 часа на паркинга на Автоцентър „Пежо” в Сливен. От там в 11.30 часа колоната от ретро автомобили ще потегли за почетна обиколка на града с маршрут: бул. „Стефан Караджа“ - бул. „Цар Симеон” – ул. „Ген. Столипин”, ул. „Г.С. Раковски” - бул. ”П. Хитов” - бул. ”Стефан Стамболов” - бул. ”Георги Данчев” – Бургаско шосе - Градска градина. В 12.00 часа колите ще се подредят на главната алея на парка, а до 12.30 часа ще се състои основното им представяне. В 14.30 часа ще се състои награждаването на участниците по категории, а в 15.00 часа ще се проведе състезанието по майсторско управление на ретро автомобил.

Сливенският автомобилен ретро клуб „Туида класик” ще бъде представен от 10 ретро автомобила, а в града се очаква да присъстват представители на ретро клубове от София, Пловдив, Варна, Бургас, Хасково, Стара Загора, Ямбол и други градове в България.

Пресцентър на общината