Михаил Куртев с първа победа в Държавното лично първенство по бокс за мъже

Вчера сливенският състезател Михаил Куртев в категория 56 кг. записа победа в първата си среща. Днес боксьорът ще се изправи срещу представителя на АСК „Пирин” Благоевград и ако спечели, ще се класира за полуфиналите, в които има възможност да спечели най-малко бронзов медал.

86 участника от 31 български отбора участват в Държавното лично първенство по бокс за мъже, което започна вчера в Сливен. Първенството ще продължи до 10 април, тогава ще се проведат и финалните срещи на първенството.

Провеждането на Държавното лично първенство по бокс за мъже съвпада с  честването на 70-годишнината на сливенския бокс. За юбилея в Сливен се очаква да присъстват президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински и спортни деятели. Гости ще бъдат още бившите сливенски боксьори Асен Панайотов, Никола Савов, Атанас Семерджиев, Иван Михайлов, Димитър Пехливанов, Илия Ганушев и от по-младото поколение Тончо Тончев и Димитър Щилиянов, прославили Сливен в страната и чужбина.

Държавното лично първенство по бокс за мъже се организира от Българската федерация по бокс, община Сливен и АСК по бокс в Сливен.

В дните от 7 до 9 април, за седма година, Сливен е домакин и на Държавното лично – отборно военно първенство по лека атлетика. Надпреварата се провежда на стадион „Хаджи Димитър” като заявка за участие са подали 170 участника от 21 отбора от страната.

В програмата на Държавното лично – отборно военно първенство по лека атлетика са включени дисциплините по бягане за мъже и за жени –   100, 200, 400, 800 метра, 1500 за жени и 3000 метра за мъже както и техническите – тласкане на гюле и скок на дължина и щафета 4х100 и 4х400 метра.

В първенството право на участие имат състезатели и отбори по лека атлетика на Военните спортни клубове /ВСК/.

Пресцентър на общината