22 медала за клуб "Грифон"

На 28 март се проведе десетото юбилейно национално състезание по шотокан карате-до в София. В надпреварата участваха повече от 350 състезатели от 22 отбора в страната. Сливенският клуб "Грифон" с треньори Антон Въндев и Теодора Въндева взе участие с 20 състезатели, които грабнаха общо 22 медала – 7 златни, 8 сребърни и 7 бронзови, и така се наредиха на 4 място в крайното класиране, отстъпвайки на многобройни отбори с 40-50 състезатели. Но в дисциплината ката грифончетата показаха, че нямат намерение да отстъпват, и там заеха първо място в груповото класиране. А най-малките момчета (7-9 год.), които бяха в най-многобройната група (26 деца) заеха и трите стъпала на почетната стълбичка.

Медалистите на "Грифон" са: Димитър Грахов – злато на кумите, сребро на ката; Ивайло Стоянов – злато на ката, сребро на кумите; Георги Георгиев – злато на ката, сребро на асай рю ката; Ваня Славчева – злато на кумите, бронз на ката; Росен Стойнов – злато на ката, бронз на кумите; Велислав Тодоров – злато на кумите, бронз на ката; Емил Андреев – злато на ката; Стиван Омайников – сребро на ката, сребро на кумите; Данислава Славчева – сребро на асай рю ката, бронз на кумите; Преслава Добрева – сребро на ката, бронз на кумите; Кристел Димитрова – сребро на ката; Недялко Кръстев – бронз на кумите; Ивон Чакмакова – бронз на кумите.

Следващия месец предстои ежегодният национален турнир "Ронин". Надяваме се, че клуб "Грифон" ще спечели много медали и там.