ФК „Бодигард” ще представи Сливен на републикански турнир по мини футбол

Републиканският турнир по мини футбол изправя 50 отбора от цялата страна в спор за най-големия трофей в състезанията на Българска асоциация по мини футбол. Първенецът от своя страна ще представя страната ни на европейското първенство в Торино, Италия. 

Миналата година отборът на футболен клуб „Бодигард” стана първият шампион на новосъздадената Градска футболна лига по мини футбол в Сливен. "Бодигард" събра актив от 55 точки с 18 победи, 1 равенство и 3 загуби, като завършиха с 9 точки преднина пред втория в класирането и с 18 пред третия. С това момчетата от ФК „Бодигард” получиха правото да представят тази година Сливен в републиканския турнир по мини футбол, наречен още „Шампионска лига на България” сезон 2015, който се организира от Българска асоциация по мини футбол. Противник в първия кръг на надпреварата на ФК „Бодигард” е тимът на ФК „Изида” от Добрич.

Отборът на „Бодигард” съществува от 2003 година, като от самото си създаване е неизменен първенец на Сливен по мини футбол. Спечелили са 5 пъти регионалните турнири на „Каменица Фен купа” и два пъти са ставали бронзови медалисти на националния кръг на същата надпревара. 

Пресцентър на общината